Appel-abrikozenplakken

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Schil de appels en snijd in stukken.
  2. Kook deze op een laag vuur met 2 eetlepels water gaar.
  3. Voeg 25 gram toe.
  4. Roer alles tot een dikke moes en laat deze afkoelen.
  5. Halveer de en verwijder de pitten.
  6. Breng in een pan de rest van de , de druivensuiker, de en 2 deciliter water op een matig vuur al roerend met een houten lepel aan de kook.
  7. Blijf roeren tot de is opgelost en de siroop helder is.
  8. Leg er de in en laat op een laag vuur ca. 5 minuten bijna gaar pocheren.
  9. Schep de uit de siroop en laat ze uitlekken en afkoelen.
  10. Ontvel ze.
  11. Snijd van de in de lengte 2 gelijke plakken van 1 cm dik.
  12. Leg deze op een platte ovenschaal.
  13. Besprenkel de met 2 eetlepels en laat deze even intrekken.
  14. Bedek de met de appelmoes.
  15. Leg hierop de en strooi er de amandelsnippesr en de over.
  16. Zet de schaal in het midden van een voorverwarmde oven van 175 graden C.
  17. tot de amandelen lichtbruin kleuren.
  18. Verwarm intussen al roerend de met 2 eetlepels en zeef dit.
  19. Serveer deze warme abrikozensaus bij de appel-abrikozenplakken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in cake
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in cake
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in cake
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, rum, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
161 kcal
8%1610 kcal
Vetten
1 g.
2%10 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%120 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
20 g.
23%200 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appel-abrikozenplakken