Appel-bananenkruimeltaart met speculaas

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  2. Pers de uit, snijd de in vieren, schil ze en verwijder de klokhuizen.
  3. Snijd ze in plakjes en dan in stukjes.
  4. Pel de en snijd ze in stukjes van 5 mm.
  5. Schep de stukjes en de banaan in een ovenschaal en besprenkel ze met citroensap.
  6. Verkruimel de bastognekoeken met een deegrol of fles tot een grof poeder (het is niet erg als er nog wat stukjes inzitten).
  7. Snijd de in blokjes, kneed de , de en de koekkruimels met de handen in een kom.
  8. Zorg dat de koekkruimels en de goed door de worden gekneed.
  9. Het moet een kruimelig deeg zijn.
  10. Verdeel dit kruimeldeeg over de vruchten als een soort korst.
  11. Zet de schaal in de oven en bak de taart ca. 30 minuten.
  12. De korst moet mooi goudkleurig zijn.
  13. Let op dat de taart niet te snel bruin word anders de temperatuur wat lager zetten.
  14. Neem de taart uit de oven en laat afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Appel-bananenkruimeltaart met speculaas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Klinkt erg lekker, maar wat moet ik nu doen met de suiker? Gaat dat over het fruit of door het deeg?
Agnes 21 november 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
229 kcal
11%1374 kcal
Vetten
20 g.
29%120 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
25 g.
9%150 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appel-bananenkruimeltaart met speculaas