Appel-boterkoek
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Handmixer
- Oven
Bereidingswijze
- Schil voor de vulling de , snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd in partjes.
Roer de helft van het , 2 eetlepels en 5 eetlepels van het door elkaar. - Breng het overige sap met de afgedekt aan de kook.
- Kook ca. 5 minuten op laag vuur.
- Roer het custard- suikermengsel erdoorheen en laat 1 minuut zachtjes koken.
Laat afkoelen.
Meng het overige met 1 eetlepel . - Roer er 5 eetlepels doorheen.
- Breng 150 ml aan de kook, roer het custard-suikermengsel erdoorheen en kook al roerend ca. 1 minuut op laag vuur.
- Vul een kom met de pudding en roer de crème fraîche erdoorheen, dek de pudding gelijk af met vershoudfolie en laat afkoelen.
Doe voor het deeg 450 gram in een kom, verwarm 200 ml , verbrokkel de erin en los hem op. - Voeg de gistmelk, 3 eetlepels , 100 gram in stukjes, het en een snufje toe aan de .
- Kneed met de deeghaken van een handmixer tot een glad deeg.
Laat afgedekt 45 minuten rijzen tot het volume verdubbeld is.
Kneed het deeg nogmaals goed door. - Rol de helft van het deeg op een met bestoven werkblad rond (ca. 32 cm doorsnede) uit.
- Vet de springvorm (30 cm doorsnede) in met wat .
Bekleed de bodem van een springvorm met het deeg, duw bij de rand een beetje omhoog. - Verdeel de vulling eroverheen.
Rol het overige deeg op dezelfde wijze uit, leg op vulling en druk de randen uit. - Laat ca. 15 minuten rusten.
Verwarm de oven voor tot 200 graden. - Roer de pudding glad.
- Maak in het deegdeksel dicht naast elkaar deukjes.
- Verdeel 100 gram in stukjes en de pudding in de holtes.
- Bestrooi met het en 75 gram .
Bak 30-35 minuten op de onderste richel van de oven. - Laat afkoelen.
Ook lekker om te maken
Variaties op Appel-boterkoek
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appel-boterkoek | 3 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 226 kcal | 11% | 4068 kcal |
Vetten | 14 g. | 20% | 252 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 23 g. | 9% | 414 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 4 g. | 4% | 72 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |