Appel-boterkoek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Smelt 75 gram op laag vuur.
  2. Verwarm de met 1 eetlepel lauwwarm.
  3. Verbrokkel de in de en los hem op.

    Meng 500 gram , 75 gram en een snufje in een kom.
  4. Voeg de gistmelk, de gesmolten en het toe.
  5. Kneed alles met de deeghaken van de mixer tot een glad deeg.
  6. Laat afgedekt ca. 45 minuten rijzen op een warme plaats.

    Vet een bakblik (ca. 32 x 39 cm en ca.3,5 cm diep) in.
  7. Kneed het deeg nogmaals goed door.
  8. Bestrooi het deeg met wat en rol het uit in het bakblik.
  9. Druk het deeg ca 2 cm omhoog regen de rand, laat afgedekt ca. 25 minuten rusten.

    Schil de , snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in 2 parten.
  10. Bedruppel de met het .

    Verdeel de over het deeg en druk ze een beetje aan.
  11. Laat ca. 5 minuten rusten.

    Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
  12. Breng 150 gram , de , de en 150 gram al roerende aan de kook.
  13. Laat ca. 1 minuut zachtjes koken op laag vuur.
  14. Neem de pan van het vuur en roer de er doorheen.
  15. Verdeel het cornflakemengsel over de .

    Bak de koek ca. 25 minuten in de oven en laat afkoelen.
25
25
25

Variaties op Appel-boterkoek

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appel-boterkoek
VariatieAantalGang
Appel-boterkoek3Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
191 kcal
9%4584 kcal
Vetten
9 g.
12%216 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
22 g.
8%528 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
9 g.
10%216 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appel-boterkoek