Appel-broodpudding
- Herkomst Belgie
- Categorie Taart en gebak
- Broodpudding recepten
- Bereiden
- Kookboek van seynhaeveke
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Wel de ca. 15 minuten in water.
- Schil de , snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
- Snijd de partjes in dunne schijfjes.
- Druppel wat over de en strooi er wat en over.
- Klop de los met de , 2 eetlepels en een beetje .
- Verwijder de korstjes en besmeer alle boterhammen dun met .
- Haal de boterhammen even door het ei-mengsel.
- Beboter een vierkante ovenschaal.
- Verdeel 3 sneetjes op de bodem.
- Beleg ze met een deel van de uitgelekte en de schijfjes appel.
- Leg hierop weer een laag en beleg ook die met en appel.
- Leg de rest van het erop.
- Leg ook hier wat schijfjes appel en bovenop.
- Verdeel de rest van het ei-mengsel over het geheel.
- Plaats de schaal een half uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170 graden C.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats de pudding in de oven.
- Haal na 30 minuten het folie weg en bak de pudding nog 30 minuten zonder de folie.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Broodpudding445m
-
Recept
Gezonde broodpudding445m
-
Recept
Appel-plaatkoek41u
-
Recept
Appel/rozijnencake41u15m
-
Recept
Appel-perentaart met walnoten450m
-
Recept
Appel-boterkoek430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
- brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- brood en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 149 kcal | 7% | 596 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 18 g. | 7% | 72 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |