Kneed alle ingrediënten tot een deegbal en leg deze 20 minuten in de koelkast onder een theedoek.
verwarm de oven voor op 130 graden celsius.
Mix de , , gesmolten , eierdooiers(4), bloem(60 gram)(300 gram) en 80 gram suiker(2 gram) in een keukenmachine tot een gladde massa.
Klop de andere 80 gram suiker(2 gram) met de eiwitten(4) tot een luchtig schuim.
Spatel beiden in een kom door elkaar
Rol het deeg(1 stuk) tot een lap van ongeveer 3 mm dik en bekleed een ingeboterde springvorm van ongeveer 22 cm met het deeg(1 stuk). (Ik deel het deeg(1 stuk) in 2 en verdeel met duim een deel over de bodem van de springvorm en de rest rol ik in repen en verdeel al duwend over de binnenrand van de springvorm. (Dit vind ik prettiger dan de lap te rollen en weer los te peuteren van de ondergrond om in de vorm te krijgen).
Vul de bakvorm met de gemaakte vulling en zet dit 60 minuten in de oven op 130 graden celsius.
Na 60 minuten de oven op 140 graden celsius zetten en de taart nog 30 minuten laten afbakken.
Schil appels(6) en snijd in partjes.
Bak partjes in een koekenpan en voeg de poedersuiker(50 gram)(100 gram) toe.
Voeg de kaneel(1 mespuntje) en de boter(20 gram)(100 gram)(200 gram) toe en laat de appels(6) even rustig bakken.
Dan afblussen met de whisky(1 scheut) (of andere drank) en het vocht wat laten verdampen.
Meng de abrikozenjam(2 eetlepels) door de appels(6).
Schep de appels(6) over de reeds een beetje afgekoelde taart in de springvorm. (Ik druk het geheel een beetje voorzichtig aan om een mooi gladde bovenkant te krijgen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
deeg, bloem, bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
poedersuiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei, eiwitten, eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
deeg, boter, roomkaas, kwark, boter, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, kwark, boter, boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, roomkaas, kwark, boter, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker, suiker, poedersuiker, whisky
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.