Appel-cheesecake
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Cheesecake recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Bakplaat
- Oven
Bereidingswijze
- Beboter de bakplaat (ca. 32 x 39 cm, ca 3,5 cm diep) en bestuif hem met .
- Kneed 500 gram , 175 gram , de , een snufje zout, 300 gram in stukjes en 1 ei eerst met de mixer en daarna kort met de hand tot kruimels.
- Strooi 3/4 van de kruimels als bodem op de bakplaat en druk ze aan.
- Roer de kwark, de , het puddingpoeder en 170 gram kort door elkaar.
- Klop er 7 doorhen.
- Was de en haal het klokhuis er en druppel er 4-5 eetlepels citroensap overheen.
- Strijk de kwark over de bodem en verdeel de eroverheen.
- Strooi de rest van de kruimels erop, terwijl je ze tussen de vingers fijnwrijft.
- Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200 graden C., ca 55 mnuten op het onderste rooster.
- Roer de gelei glad.
- Strijk hem over de hete taart.
- Laat de taart afkoelen.
Ook lekker om te maken
Variaties op Appel-cheesecake
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appel-cheesecake | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, magere kwark, mascarpone
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, magere kwark, mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 8733 kcal | 436% | 8733 kcal |
Vetten | 646 g. | 923% | 646 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 493 g. | 189% | 493 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 352 g. | 392% | 352 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |