Appel-citroentaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Oven
- Rasp
Bereidingswijze
- Meng de , de witte , de boter, de rasp van de , het en het halve tot een soepel deeg (kan ook in de keukenmachine).
- Maak er een bal van, druk iets plat en verpak in plastic folie.
- Laat het deeg 1 uur in de koelkast rusten.
Vet een springvorm van 24 cm doorsnede in en bestrooi hem licht met . - Rol het deeg uit op een met bestoven aanrecht en bekleed de vorm hiermee.
- Snijd de randjes netjes bij.
- Zet de vorm 15 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
Maak intussen de vulling:
Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. - Meng de , citroenrasp en gele vla erdoor.
- Schep dan de cakekruimels erdoor.
Haal de vorm uit de koelkast en schep de vulling erin.
Bak de taart 40 minuten in het midden van de oven.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Citroentaart41u
-
Recept
Citroentaart450m
-
Recept
Honing-citroentaart425m
-
Recept
Citroentaart met frambozen46u20m
-
Recept
Appel-plaatkoek41u
-
Recept
Appel-boterkoek430m
Variaties op Appel-citroentaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Sinaasappel-citroentaart | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 222 kcal | 11% | 2664 kcal |
Vetten | 5 g. | 8% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 2 g. | 14% | 24 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 5% | 12 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 10% | 0 g. |
Koolhydraten | 34 g. | 13% | 408 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 4 g. | 4% | 48 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 2 mg. | 0% | 24 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |