Bereidingswijze gele room:
Klop de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker luchtig totdat het bijna wit wordt.
Kook ondertussen de .
Voeg de gezeefde toe aan het ei(1 stuk)-suikermengsel en meng dit glad.
Voeg een scheutje koude melk(500 milliliter) toe als het mengsel niet glad wordt.
Voeg de melk(500 milliliter) alroerend beetje bij beetje toe en zorg dat er geen klonten ontstaan.
Doe het mengsel terug in de pan en breng het ca. 5-10 minuten aan de kook, blijf roeren tot een dikke vla ontstaat.
Als het mengsel dik genoeg is laat je het afkoelen, in de tussentijd wel af en toe roeren, zodat er geen vel ontstaat.
Als het mengsel voldoende afgekoeld is zet het dan in de koelkast.
Bereidingswijze appeltaart:
Meng de bloem met de basterdsuiker.
Doe hierbij de rasp van de schil van de citroen(1 stuk) (alleen het gele).
Voeg de helft van de in blokjes gesneden boter(50 gram)(175 gram) toe en kneed met koele handen tot een deeg.
Voeg het losgeklopte ei(1 stuk) en de rest van de boter(50 gram)(175 gram) toe en blijf kneden totdat je een bal kunt vormen.
Laat het deeg een kwartiertje rusten in de koelkast
Schil de appels en snijd ze in plakjes Voeg wat citroensap en een zakje vanillesuiker en de kaneel toe en laat de smaken in de appel rekken.
Bereidingswijze kruimeldeeg:
Meng de boter, suiker en de bloem totdat er een soort van broodkruimels ontstaat.
Als het mengsel korrelig is voeg je de geschaafde amandelen(75 gram) toe, meng deze er goed doorheen.
Vet een springvorm van 25 cm in met boter(50 gram)(175 gram) en bestuif deze met de bloem(50 gram)(300 gram)(25 gram).
Rol het deeg uit tot een grote lap en bekleedt de vorm ermee.
Druk de randen goed aan, als er gaten ontstaan, vul deze dan op met wat deeg.
Prik wat gaatjes in de bodem met een vork.
Breng een royale laag gele room(1 stuk) aan op het deeg.
Leg hier de suiker(50 gram)(60 gram)-kaneel(2 theelepels) appelplakjes bovenop en druk deze goed aan, sluit vervolgens af met het kruimeldeeg, bestrooi de hele taart ermee.
Doe de taart 60 minuten in de oven op 175 graden.
Wordt de taart in de tussentijd te donker dek hem dan af met aluminiumfolie.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem, bloem, bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
vanillesuiker, suiker, basterdsuiker, vanillesuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eidooiers en ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room, melk, boter, boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
room, melk, boter, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.