Appel-kwarktaart met abrikozenjam

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Kneed 350 gram , 175 gram , , 200 gram en eerst 1 ei met de mixer en dan met de hand tot een glad deeg.
  2. Dek het deeg af en zet ca. 30 minuten koud weg.
  3. Vet een bakblik (32 x 39 cm) in en bestuif met .
  4. Schil de , verwijder klokhuis, deel in vieren en snijd schijfjes.
  5. Bedruip de appelschijfjes met het sap van 1 citroen.
  6. Verdeel het deeg over het bakblik en druk het bij de randen iets omhoog.
  7. Klop 150 gram , 250 gram en de tot een créme.
  8. Roer de , kwark, 4 en de rest van het citroensap en het puddingpoeder door de créme.
  9. Strijk deze créme op het deeg, leg de appelschijfjes dicht naast elkaar erop en bestrooi ze met amandelschaafsel.
  10. Bak deze taart ca. 50 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. (stand 3).
  11. met het rooster op de laagste stand.
  12. Verwarm de jam en wrijf hem door de zeef.
  13. Bestrijk de taart 10 minuten voor het einde van de baktijd met deze jam.
  14. Laat de taart afkoelen en serveer met slagroom.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter, boter om in te vetten, roomkaas, magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter om in te vetten, magere kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, boter om in te vetten, roomkaas, magere kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1671 kcal
83%6684 kcal
Vetten
90 g.
129%360 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
117 g.
45%468 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
108 g.
120%432 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appel-kwarktaart met abrikozenjam