Appel-kwarktaart met kokos
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Oven
Bereidingswijze
- Vet een springvorm van 26 cm doorsnede in.
- Schil de en verwijder het klokhuis.
- Snijd de appel in dunne ringen en besprenkel ze met citroensap.
Roer 150 gram kwark, 1 ei, de , 50 gram en een snufje door elkaar.
Kneed de en het erdoor. - Verdeel het deg over de springvorm en druk de rand daarbij 3-4 cm omhoog.
Verwarm de oven voor op (elektrisch 200 graden celsius, hete lucht 175 graden celsius of gas stand 3).
Splits 2 en meng de eidooirs met 200 gram kwark en 50 gram . - Klop het eiwit stijf en spatel het door het kwarkmengsel.
Strijk het mengsel uit over het deeg.
Verdeel de appelringen over het mengsel en vul de gaten met de
Bak de taart 25-30 minuten in de oven. - Laat afkoelen.
- Verwarm de en bestrijk de taart ermee.
Bestrooi de rand van de taart met gemalen .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appel-kwarktaart met abrikozenjam41u25m
-
Recept
Kokos gebak445m
-
Recept
Kwarktaart42u5m
-
Recept
Kwarktaart met perzik41u20m
-
Recept
Perzik kwarktaart425m
-
Recept
Kwarktaart met pruimen430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 236 kcal | 11% | 2832 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 84 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 24 g. | 9% | 288 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 8 g. | 9% | 96 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |