aan in de en voeg en kaneel(1 theelepel) toe, laat uitlekken en afkoelen.
Maak van de bloem(1 eetlepel) met water een papje(lijm).
Leg de loempiavellen(8) uit, leg er een reep marsepein(100 gram) op met appelstukjes en vouw het vel op zoals een loempia, plak de naden goed dicht met het bloempapje.
Leg de loempia's op een bakplaat en bestrijk ze met iets olie(1 eetlepel).
Oven voorverwarmen op 225 graden C.
Bak de loempia's in 12-15 min.
krokant en gaar.
Maak de saus door de suiker(100 gram)(4 eetlepels) te laten karameliseren, afblussen met sinaasappel(1 eetlepel) en citroensap(2 eetlepels) en met de rasp en steranijs(2) laten inkoken.
Op smaak maken met de sinaasappellikeur.
Smelt de chocolade(100 gram) en doe in een cornetje.
Serveer de loempia's met chocolade(100 gram), sinaasappelsaus en een quenelle van slagroom(2 deciliter), garneer met munt(8 blaadjes).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en chocolade
Gluten
chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en loempiavellen
Suiker
suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in marsepein en chocolade
Koemelk
boter en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
marsepein en chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in marsepein
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en chocolade
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.