Appel-perentaart met walnoten
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van warry
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Smelt de op een laag pitje en meng 125 gram , 1 ei en een mespuntje zout er door.
- Zeef de bloem en kneed deze door het botermengsel tot een stevig deeg.
- Laat dit 30 minuten afgedekt rusten in de koelkast.
- Schil de appels en de peren, verwijder de klokhuizen en snijd in kleine partjes.
- Meng de fruitpartjes, , , ’s, de gehakte en 75 g .
- Klop één ei los met de en de vinillesuiker, en meng dit door het fruitmengsel.
- Vet een springvorm van Ø 24 cm in.
- Rol ¾ van het deeg uit en bekleed hiermee de springvorm.
- Verdeel hierover de vulling.
- Bedek de bovenkant met stroken deeg en bestrijk deze met losgeklopt ei.
- Zet de taart in het midden van de voorverwarmde oven en bak deze in 50 minuten goudbruin.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Perentaart41u15m
-
Recept
Appel-perentaart41u30m
-
Recept
Bananenbrood met appel, rozijnen en walnoten445m
-
Recept
Walnoten-rozijnencake41u10m
-
Recept
Kiwitaart met mascarpone en walnoten41u45m
-
Recept
Perentaart met caramelsaus445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- tarwebloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 483 kcal | 24% | 3864 kcal |
Vetten | 30 g. | 43% | 240 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 38 g. | 14% | 304 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 25 g. | 28% | 200 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |