Appel-perzikenchutney met abrikozen en rozijnen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een grote wijde pan met dikke bodem de en fruit en knoflook tot de glazig zijn.
  2. Voeg dan alle kruiden toe, goed doorroeren en even fruiten.
  3. Doe dan de , de schoongemaakte , de en de in de pan.
  4. Voeg een gedeelte van de azijn toe en de .
  5. Roer alles goed om en breng de massa aan de kook.
  6. Het gas kleinzetten en het geheel zonder deksel een uurtje ongeveer laten zachtjes laten inkoken.
  7. Af en toe doorroeren om aanbranden te voorkomen.
  8. Regelmatig een scheut van de azijn toevoegen tot deze op is.
  9. De smaak ontwikkelt zich beter als je de azijn in gedeelten toevoegt.
  10. De chutney is klaar als deze wat stroperig begint te worden (testje:
  11. doe een schepje op een bord en laat het afkoelen.
  12. Als het niet meer wegloopt is het oké).
  13. Deze hoeveelheid is voldoende voor 8 á 9 jampotten.
  14. Deze uitkoken in een grote pan met water met flink wat soda erin, of de potten uitwassen in de vaatwasmachine terwijl de chutney opstaat.
  15. De nog hete potten afvullen met de gare, hete chutney en afsluiten met een velletje vochtiggemaakte hushoudfolie, vervolgens de pot afsluiten met het schroefdeksel.
  16. De folie is nodig om te voorkomen dat de azijn een reactie aangaat met metalen delen van de deksel.
  17. Zet de potten een kwartiertje omgekeerd op een theedoek weg.
  18. Na een week of 4 is de chutney op smaak.
  19. Hij is heel lang houdbaar, minstens een jaar.
  20. Mijn ervaring is eigenlijk nog veel langer.
  21. Hij wordt steeds pittiger.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
774 kcal
38%3096 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
169 g.
65%676 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appel-perzikenchutney met abrikozen en rozijnen