Appel-plaatkoek

Ingrediënten

+ -
print

Deeg:

Vulling:

Kruimeldeeg:

Extra:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. wassen of eventueel schillen.
  2. De noten even een klein beetje kleiner maken.

    Deeg:
    Doe alle ingredienten bij elkaar en kneed dit tot je een vaste bal hebt.
  3. Druk deze over de bakplaat uit.

    Vulling:
    Rasp de appels, doe alles bij elkaar in een kom en roer het goed door elkaar.
  4. Voor een lekkere smaak kun je extra en/of toevoegen.
  5. Prik met een vork in de bodem en bestrooi die dan met een beetje (er moet ook wat door he fruitmengsel).
  6. Verdeel het fruit over de bodem.

    Kruimeldeeg:
    Snijd de boter met de bloem en de suiker in kleine stukjes en strooi die over het fruit mengsel.

    Bakken:
    Bak nu de taart in een voorverwarmde oven van 200 graden  C.
  7. Laat dit 35 minuten mooi bruin bakken en doe er dan twee losgeklopte overheen.
  8. Bak het hierna nog ongeveer 2 minuten in een oven van 225 graden C, tot de bovenlaag mooi glimmend en goudbruin is.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg, bloem, bloem
  • basterdsuiker, vanillesuiker, suiker, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg, boter, custard, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • noten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Appel-plaatkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7.3 / 10 in 3 recensies
RESET

Precies alles gedaan volgens bovenstaand recept, maar na 28 minuten rook ik dat het te hard ging in de oven. Toch zag deze er niet compleet verbrand uit....totdat ik de koek in stukken sneed. De gehel... Lees reactie
Rian 5 februari 2012
Smaakt heel erg goed.
M-O 13 januari 2012
Hallo, ik heb al eens je recept uitgeprobeert en het was lekker, maar er zat teveel vet in namelijk een heel pakje croma en daar ook nog de smeltjus bij. Maar ik wist toen niet hoeveel smeltjus erbij ... Lees reactie
Annet 19 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
370 kcal
18%7400 kcal
Vetten
21 g.
30%420 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
47 g.
18%940 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
8 g.
9%160 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appel-plaatkoek