Bestrooi bakplaat met .
Meng het bakpoeder(5 gram) met de bloem(250 gram)(400 gram).
Meng de gemalen hazelnoten(75 gram) door de bloem(250 gram)(400 gram).
Meng de boter(200 gram), ei en de basterdsuiker(200 gram) goed.
Meng de bloem(250 gram)(400 gram) door de boter(200 gram) tot een samenhangend deeg(1 stuk).
Leg het deeg(1 stuk) afgedekt een uur in de koelkast.
Vet een bakplaat (ca. 33 x 37 cm, ca. 3,5 cm diep) in met boter(200 gram).
Schil de appels(1500 gram) en verwijder het klokhuis.
Snijd de appels(1500 gram) in plakjes en besprenkel ze met citroensap(1 druppels).
Rol het deeg(1 stuk) uit tot een plak van 35 x 37 cm.
Bekleed de bodem van de bakplaat.
Prik 10 x met de vork in het deeg(1 stuk).
Meng kaneel(3 gram) en vanillesuiker(2 zakjes) door elkaar.
Verdeel de appelpartjes dakpansgewijs over het deeg(1 stuk).
Bestrooi de appelplakjes met kaneelsuiker.
Verwarm de oven voor op 165º Celsius.
Klop de kwark(375 gram) met vanillesuiker(2 zakjes) los.
Klop de eieren(5)(2) met de suiker(100 gram) luchtig in 10 minuten.
Klop de slagroom(250 gram) stijf.
Spatel de kwark(375 gram) en de slagroom(250 gram) door de eieren(5)(2).
Spatel de bloem(250 gram)(400 gram) door de eieren(5)(2).
Verdeel het beslag over de appels(1500 gram).
Plaats de bakplaat in het midden van de oven.
Bak deze mooi goudbruin in 55-60 minuten.
Laat afkoelen.
Snijd het in repen van 7 cm breed.
Snijd elke reep in 7 cm stukken.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bakpoeder en cake kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg, bloem, bloem
Suiker
basterdsuiker, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
cake kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en eieren
Koemelk
deeg, boter, kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, kwark, slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
cake kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, kwark, slagroom
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.