Appel-room cakestukken

Ingrediënten

+ -
print

Voor het deeg:

Voor de cake:

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Bbestrooi bakplaat met bloem.
    Meng het bakpoeder met de bloem.
    Meng de gemalen hazelnoten door de bloem.
    Meng de boter, ei en de basterdsuiker goed.
    Meng de bloem door de boter tot een samenhangend deeg.
    Leg het deeg afgedekt een uur in de koelkast.
    Vet een bakplaat (ca. 33 x 37 cm, ca. 3,5 cm diep) in met boter.
    Schil de appels en verwijder het klokhuis.
    Snijd de appels in plakjes.
    Rol het deeg uit tot een plak van 35 x 37 cm.
    Bekleed de bodem van de bakplaat.
    Prik 10 x met de vork in het deeg.
    Meng kaneel en vanillesuiker door elkaar.
    Verdeel de appelpartjes dakpansgewijs over het deeg.
    Bestrooi de appelplakjes met kaneelsuiker.
    Verwarm de oven voor op 165º Celsius.
    Klop de kwark met vanillesuiker los.
    Klop de eieren met de suiker luchtig in 10 minuten.
    Klop de slagroom stijf.
    Spatel de kwark en de slagroom door de eieren.
    Spatel de bloem door de eieren.
    Verdeel het beslag over de appels.
    Plaats de bakplaat in het midden van de oven.
    Bak deze mooi goudbruin in 55-60 minuten.
    Laat afkoelen.
    Snijd het in repen van 7 cm breed.
    Snijd elke reep in 7 cm stukken.
    Wil je ze kleiner:
  2. dan 5 x 7 cm of 5 x 5 cm.
25
25
25

Variaties op Appel-room cakestukken

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appel-room cakestukken
VariatieAantalGang
Appel-room cakestukken1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder en cake kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg, bloem, bloem
  • basterdsuiker, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cake kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en eieren
  • deeg, boter, kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, kwark, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cake kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, kwark, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
7394 kcal
369%7394 kcal
Vetten
374 g.
534%374 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
887 g.
341%887 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
115 g.
128%115 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appel-room cakestukken