Appel-room cakestukken
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van henny57
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Bakplaat
- Oven
Bereidingswijze
- Bbestrooi bakplaat met bloem.
Meng het bakpoeder met de bloem.
Meng de gemalen hazelnoten door de bloem.
Meng de boter, ei en de basterdsuiker goed.
Meng de bloem door de boter tot een samenhangend deeg.
Leg het deeg afgedekt een uur in de koelkast.
Vet een bakplaat (ca. 33 x 37 cm, ca. 3,5 cm diep) in met boter.
Schil de appels en verwijder het klokhuis.
Snijd de appels in plakjes.
Rol het deeg uit tot een plak van 35 x 37 cm.
Bekleed de bodem van de bakplaat.
Prik 10 x met de vork in het deeg.
Meng kaneel en vanillesuiker door elkaar.
Verdeel de appelpartjes dakpansgewijs over het deeg.
Bestrooi de appelplakjes met kaneelsuiker.
Verwarm de oven voor op 165º Celsius.
Klop de kwark met vanillesuiker los.
Klop de eieren met de suiker luchtig in 10 minuten.
Klop de slagroom stijf.
Spatel de kwark en de slagroom door de eieren.
Spatel de bloem door de eieren.
Verdeel het beslag over de appels.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven.
Bak deze mooi goudbruin in 55-60 minuten.
Laat afkoelen.
Snijd het in repen van 7 cm breed.
Snijd elke reep in 7 cm stukken.
Wil je ze kleiner: - dan 5 x 7 cm of 5 x 5 cm.
Ook lekker om te maken
Variaties op Appel-room cakestukken
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appel-room cakestukken | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder en cake kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg, bloem, bloem
- basterdsuiker, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- cake kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en eieren
- deeg, boter, kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, kwark, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- cake kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, kwark, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 7394 kcal | 369% | 7394 kcal |
Vetten | 374 g. | 534% | 374 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 887 g. | 341% | 887 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 115 g. | 128% | 115 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |