Appel-rozijnenkwarkbroodjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Schil de , deel ze in vieren en verwijder het klokhuis.
  2. Snijd de in kleine blokjes.
  3. Roer het en 3 eetlepels doorelkaar.
  4. Breng de rest van het , de en de aan de kook en laat het afgedekt ca. 5 minuten stoven. (de moeten zacht zijn maar niet uiteen vallen).
  5. Roer het aangemaakte ardappelzetmeel erdoorheen en laat het geheel onder af en toe roeren ca. 1 minuut zachtjes doorkoken.
  6. Laat de compote helemaal afkoelen.
  7. Wel de in warm water.
  8. Roer de kwark, de , de , 1 ei, 75 gram en een snufje doorelkaar.
  9. Meng de met het en voeg het toe.
  10. Kneed het eerst met de deeghaken van de mixer en daarna kort met de hand doorheen.
  11. Verdeel het deeg in 2 porties en rol elk deel op met wat uit tot een rechthoek (ca. 28 x 33 cm) Snijd uit elke rechthoek 6 kleinere rechthoeken (ca. 11 x 14 cm) Laat de uitlekken en dep ze droog.
  12. Verdeel eerst de en dan de compote elk op een smalle helft van de rechthoeken, laat hierbij rondom ca. 2 cm vrij.
  13. Kluts 2 en bestrijk hiermee dun de gevulde helft van de rechtoeken.
  14. Klap de tweede helft over de vulling en druk de randen goed aan.
  15. Bestrijk de bovenkant van de appel-rozijnenbroodjes met de rest van het ei en strooi er ca. 100 gram overheen.
  16. Leg ze op de 2 bakblikken die bedekt zijn met bakpapier.
  17. Bak de 2 bakblikken na elkaar ca. 18 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  18. Laat de broodjes helemaal afkoelen.
  19. Serveer ze met bijv.
  20. vanillesaus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • vanillesuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in magere kwark en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • magere kwark en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3747 kcal
187%3747 kcal
Vetten
33 g.
47%33 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
496 g.
191%496 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
182 g.
203%182 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appel-rozijnenkwarkbroodjes