Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Spuitzak
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Was voor de compôte de .
  2. Schil ze, snijd ze in vieren, verwijder de schil en snijd de appel in blokjes.
  3. Karamelliseer 2 eetlepels in een pan goudbruin.
  4. Roer de appel er kort doorheen.
  5. Schenk de witte erbij, breng aan de kook en kook afgedekt ca. 5 minuten op laag vuur, laat afkoelen.
    Breng voor de mousse de , 4 eetlepels en de citroenschil aan de kook.
  6. Voeg al roerend het toe.
  7. Breng kort aan de kook en neem van het vuur.
  8. Laat ca. 5 minuten wellen.
    Splits het .
  9. Klop de eidooier los met 1 eetlepel water.
  10. Klop het eiwit stijf.
  11. Roer de eidooier door het .
  12. Spatel het eiwitschuim er doorheen.
  13. Vul een schaal met het griesmeelmengsel en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
    Hak voor de chocoladedecoratie de chocolade grof en smelt hem au bain marie.
    Doe de in een kom met water.
  14. Vul de spuitzak met de chocolade.
  15. Spuit de chocolade in een dunne straal in het ijswater.
    Maak met een ijslepel mooie bollen van de griesmeelmousse.
  16. Verdeel de mousse en de appelcompôte over borden.
  17. Neem de chocolade uit het ijswater en laat goed uitlekken.
  18. Versier het dessert ermee.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn, griesmeel, pure chocolade
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn en pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
290 kcal
14%1160 kcal
Vetten
9 g.
13%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
34 g.
13%136 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appel-wittewijncompôte met griesmeelmousse