Appelbal
- Herkomst Nederland
- Categorie Feestjes en verjaardags hapjes
- Appelbal1 recepten
- Bereiden
- Kookboek van jantjebart
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Deegroller
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
- Appelboor
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4.
- Verspreid de plakjes over het aanrecht en laat ze in ongeveer 5 minuten ontdooien.
- Schil de appels en haal met een appelboor de klokhuizen eruit.
- Schep de , , kaneel en 1/2 eetlepel door elkaar.
- Strooi wat op het aanrecht.
- Rol met een deegroller de plakjes iets groter (15 bij 15 cm).
- Zet de appels in het midden van de plakjes.
- Vul het gat van de appels met het rozijnenmengsel.
- Smeer met het kwastje wat water op de randen van het .
- Vouw de punten naar elkaar toe en plak ze boven op elke appel aan elkaar vast.
- Smeer het deeg in met wat water en strooi 1 eetlepel op de appels.
- Leg het bakpapier op de bakplaat en zet de appels erop.
- Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de appelballen in ongeveer 25 minuten gaar en een beetje bruin.
Variaties op Appelbal
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Aardappelballetjes | 2 | Aardappelgerechten |
Bregedel (gebakken aardappelballetjes gekruid met gebakken uitjes) | 1 | Bijgerechten |
Gehakt-preikoekjes met aardappelballetjes | 1 | Vlees |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 45 kcal | 2% | 180 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 36 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |