Appelbeignets
- Herkomst Nederland
- Categorie Oud en nieuw
- Bereiden
- Kookboek van spikey1
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Laat de plakjes ontdooien.
Schil de appels en verwijder het klokhuis en snij de appel in 3 schijven.
Steek met een ronde vorm of schaaltje grote rondjes (zodat bijna het gehele bladerdeegvierkant in het rondje valt) in 10 ontdooide velletjes en leg daar een schijf appel op.
Maak kristalsuiker met tot kaneelsuiker en doe een beetje in elk gatin het midden van de appelschijf.
Daarna steek je weer 10 rondjes uit de andere velletjes deeg en maak je deze randjes een beetje nat met water met een kwastje en druk deze op de appel en plak de randen aan elkaar (eventueel aandrukken met een vork).
Als de olie op temp is (testen met een stukje brood) laat je 2 appelbeignets erin glijden en bak deze 4 a 5 minuutjes om en om.
Daarna even af laten koelen en druk je ze in de kaneelsuiker.
Smakelijk Eten !!!!
Ook lekker om te maken
Variaties op Appelbeignets
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appelbeignets | 3 | Oud en nieuw |
Appelbeignets met honing | 1 | Taart en gebak |
Smoutebollen , appelbeignets | 1 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 293 kcal | 14% | 2930 kcal |
Vetten | 20 g. | 28% | 200 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 28 g. | 10% | 280 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |