Appelbol
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Appelbol recepten
- Bereiden
- Kookboek van gerlinde
- 3 reviews
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
- Appelboor
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 º C.
- Laat het een beetje ontdooien door de stukken van elkaar af te halen.
- Schil 10 en boor het klokhuis eruit met een appelboor.
- Snijd een halve cm van de onderkant van de appel af zodat de appel recht blijft staan.
- Smeer de bakplaat in met wat boter of gebruik bakpapier.
- Appelbol bereiden:
- Pak een appel en zet die in het midden van 1 stukje neer.
- Vul het uitgeboorde gat op met en en strooi over het geheel een beetje .
- Pak dan de punten van het en kneed dat mooi om de appel heen totdat je de appel niet meer ziet en het gat bedekt is.
- Showtip:
- Smeer over de appelbollen geklopte ei dan wordt de kleur mooi na het bakken.
- Bakken:
- Zet de bakplaat met de appelbollen in de oven net iets onder het midden.
- Na ongeveer 20 minuten zijn de appelbollen mooi goudbruin en dan kunnen ze afkoelen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appelbol425m
Variaties op Appelbol
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appelbollen | 6 | Oud en nieuw |
Appelbol | 2 | Taart en gebak |
Appelbollen met gele roomvulling | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (3)
Appelbol heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 2394 kcal | 119% | 2394 kcal |
Vetten | 100 g. | 143% | 100 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 312 g. | 120% | 312 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 50 g. | 55% | 50 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |