Appelbol a la Suus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Zet de materialen klaar en haal de ingrediënten op.
  2. Zet de oven aan op 225 °C.
  3. Roer de en door elkaar.
  4. Schil de en boor het klokhuis eruit.
  5. Snijd een erg grote dwars doormidden.
  6. Leg het plakje op het aluminiumbakje.
  7. Zet de op het en vul het met de .
  8. Maak de randen van het deeg met je vinger nat met een beetje water.
  9. Vouw de 4 deegpunten om de en plak de randen vast.
  10. De mag haast niet meer te zien zijn!
  11. Keer de appelbol om.
  12. Maak de bovenkant nat met een beetje water en strooi er nog een beetje overheen.
  13. Zet de bol in de oven en bak hem ongeveer 20 minuten.
  14. EXTRA:
  15. het maakt het iets feestelijker als je een extra in hele ringen snijdt, even bakken in een beetje boter, dan erbij en een scheutje port.
  16. De appelschijf haal je uit de pan en leg je op een bord.
  17. De saus laat je inkoken (goed blijven roeren anders brandt de aan) tot een dikke stroopsaus.
  18. Op de appelring zet je de appelbol en daaroverheen lepel je wat van de portsaus.
  19. Smakelijk!
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
482 kcal
24%482 kcal
Vetten
25 g.
35%25 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
43 g.
16%43 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelbol a la Suus