Appelbol
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Appelbol recepten
- Bereiden
- Kookboek van christina57
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Pan
- Oven
- Appelboor
Bereidingswijze
- Wel de en in het .
- Zet de pan op de warmtebron en breng de vruchtjes aan de kook.
- Als ze koken, warmtebron uitdraaien en een poosje laten staan.
- Schil de appel.
- Boor het klokhuis eruit met een appelboor.
- Zet nu je appel op het plakje .
- Pak de pan van de kookplaat en giet de af.
- Laat de uitlekken.
- Doe in het gat van je appel een paar .
- Dan wat , weer , wat en en tot slot weer wat .
- Maak het velletje een beetje nat met je vinger.
- Vouw het lapje deeg losjes over de appel Smeer op de bovenkant van ei met een kwastje.
- Strooi wat op de bovenkant, desgewenst wat .
- Zet de appelbol met de vastgeplakte kant op de bakplaat in de oven en Bak hem goudbruin op 200 graden C.
- ca. 15 tot 20 minuten.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appelbol415m
Variaties op Appelbol
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appelbollen | 6 | Oud en nieuw |
Appelbol | 2 | Taart en gebak |
Appelbol a la Suus | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en jam past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en jam
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 113 kcal | 5% | 452 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 26 g. | 10% | 104 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |