Appelbollen
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Deegroller
- Bakplaat
- Oven
- Zeef
- Bakpapier
- Rasp
- Keukenpapier
- Appelboor
Bereidingswijze
- Week de 10 minuten in een kom met heet water.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de appels en steek ondertussen met de appelboor de klokhuizen uit de appels.
Maak de holtes iets groter.
Rasp het geel van de citroenschil.
Rasp oranje van de helft van de .
Pers 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels .
Meng de citroensap en sinaasappelsap door elkaar en wrijf de appels in met het sap.
Laat de in een zeef uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
Meng de met 2 eetlepels , 1 theelepel citroenrasp, 1theelepel sinaasappelsap en de .
Leg de plakjes bladerdeeg op het werkvlak, rol ze met een deegroller wat uit zodat ze iets groter worden.
Zet de appels met de bovenkant naar beneden erop.
Doe een klein beetje (2 à 3 gram) in de holte van de appel.
Vul de holtes van de appels met het rozijnenmengsel en druk dit goed aan.
Dek de vulling af met een klein beetje .
Vouw het deeg langs de appels omhoog.
Maak de randen vochtig met een beetje water en druk het deeg dicht.
Zet de appelbollen met de sluitkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Klop het los en bestrijk er dun de bovenkant van bollen mee en strooi er de overgebleven over.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de bollen in ± 25 minuten goudbruin en gaar.
Laat ze op een rooster wat terug koelen of afkoelen.
De bollen zijn lekker om warm of koud te eten.
Ook lekker om te maken
Variaties op Appelbollen
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appelbollen | 5 | Oud en nieuw |
Gevulde appelbollen | 1 | Taart en gebak |
Appelbollen met marsepein | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in roomboterbladerdeeg en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboterbladerdeeg en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 113 kcal | 5% | 452 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 52 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |