Appelbollen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Appelboor

Bereidingswijze

  1. Leg de velletjes bladerdeeg naasst elkaar op het aanrecht en laat ze wat ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 210 graden C.
  3. hete lucht oven.
  4. Schil de , verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd een stukje van de onder- en bovenkant zodat ze mooi recht staan.
  5. Bevochtig het deeg met een kwastje water en zet op elk velletje bladerdeeg een appel.
  6. Roer de suiker door de en vul de met wat van dit mengsel.
  7. Vouw de 4 punten naar het midden, zodat ze elkaar overlappen.
  8. Zet de appelbollen elk met de naden naar onderen op vijf tartaarbakjes van alluminiumfolie.
  9. Prik bovenin het deeg met een houten prikker een gaatje zodat ze niet openbarsten tijdens het bakken.
  10. Zet de bakplaat met de appelbollen in de hete oven en bak ze in ongeveer 20 minuten bruin en gaar.
  11. Voor extra glimmende appelbollen:
  12. bestrijk ze voor ze de oven ingaan met losgeklopt ei.
25
25
25

Variaties op Appelbollen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appelbollen
VariatieAantalGang
Appelbollen5Oud en nieuw
Warme appelbollen1Nagerechten
Appelbollen met vanille en spijs1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • diepvriesbladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
78 kcal
3%390 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
7%90 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelbollen