Appelbollen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Appelboor

Bereidingswijze

  1. Schil de en verwijder met een appelboor de klokhuizen.
  2. Meng de met .
  3. Leg een plakje op een met bestoven werkvlak en plaats in het midden een appel.
  4. Vul de appel met het -kaneelmengsel.
  5. Vouw het om de appel en plak het met wat water vast.
  6. Maak zo de overige appelbollen.
  7. Klop het zo los en bestrijk elke appelbol ermee.
  8. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  9. en bak de appelbollen in 20 minuten goudbruin en gaar.
  10. Serveer de appelbollen warm.
25
25
25

Variaties op Appelbollen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appelbollen
VariatieAantalGang
Appelbollen5Taart en gebak
Gevulde appelbollen in bladerdeeg1Taart en gebak
Appelbollen met gele roomvulling1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (11)

Appelbollen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 11 recensies
RESET

Superr lekker!
Rozie 22 september 2013
Ziet er goed uit!
Fluitketeltje 1 augustus 2013
Ziet er goed uit!
Fluitketeltje 1 augustus 2013
Ik ga het zeker proberen. Het ziet er een goed uit!
Annick Lambert 15 maart 2013
Ze zijn wel okee maar echt lekker met wat spijs erin!
Hendrik 10 januari 2013
Hoeveel graden moet de oven en hoe lang?
Jeanne 21 december 2012
Super lekker en zo snel bereid.
seinstra 11 november 2012
Ik heb geen reactie zo goed zijn die appelbollen!
Free 2 maart 2012
Het is zo heerlijk als je de appelbollen zelf maakt, daar kan geen bakker tegen op hihi Bedankt voor het recept
Jonkers 16 januari 2012
Het is zo lekker echt heerlijk vooral net uit de oven.
Sophie 4 januari 2012
Eigen appelbol is goud waard, wat een fijn recept hartelijk dank.
Lucas van 't Hoenderdaal 7 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1232 kcal
61%4928 kcal
Vetten
64 g.
91%256 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
136 g.
52%544 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
5 g.
5%20 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelbollen