Appelbollen
- Herkomst Nederland
- Categorie Oud en nieuw
- Appelbollen recepten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- 11 reviews
Keukenspullen
- Oven
- Appelboor
Bereidingswijze
- Schil de en verwijder met een appelboor de klokhuizen.
- Meng de met .
- Leg een plakje op een met bestoven werkvlak en plaats in het midden een appel.
- Vul de appel met het -kaneelmengsel.
- Vouw het om de appel en plak het met wat water vast.
- Maak zo de overige appelbollen.
- Klop het zo los en bestrijk elke appelbol ermee.
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- en bak de appelbollen in 20 minuten goudbruin en gaar.
- Serveer de appelbollen warm.
Variaties op Appelbollen
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appelbollen | 5 | Taart en gebak |
Warme appelbollen | 1 | Nagerechten |
Appelbollen met vanille en spijs | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (11)
Appelbollen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 11 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1232 kcal | 61% | 4928 kcal |
Vetten | 64 g. | 91% | 256 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 136 g. | 52% | 544 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 5 g. | 5% | 20 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |