Appelbollen met sabayon van citroenbrandewijn

Ingrediënten

+ -
print

Sabayon:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Appelboor

Bereidingswijze

  1. Week de in de .
  2. Schil de .
  3. Ontdoe ze met een appelboor van hun klokhuis en vul ze met de geweekte .
  4. Dicht de openingen van de appel af door er in te drukken.
  5. Zo blijven de met de brandenwijn in de appel.
  6. Snijd van dunne repen (1cm)en draai die om de appel heen en wel zo, dat de repen elkaar iets overlappen.
  7. Bestrijk het met losgeklopt , bestrooi met en iets en bak ze 20 á 30 min.
  8. in een voorverwarmde oven van 180 graden C.
  9. Ze moeten mooi goudbruin zijn.
  10. Bestrooi eventueel met poedersuiker.
  11. Klop ondertussen au bain marie de , en de mooi schuimig.
  12. Zet de appel op een bord en schep de sabayon er rondom.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • marsepein kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei en eierdooiers
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • marsepein kan sporen bevatten van noten en Allergie in marsepein
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
557 kcal
27%2228 kcal
Vetten
11 g.
16%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
62 g.
24%248 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
20 g.
22%80 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelbollen met sabayon van citroenbrandewijn