Appelbollen met vanille en spijs
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van judith2
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
- Appelboor
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schil de appels en haal het klokhuis eruit met een appelboor.
- Snijd in de lengte aan een kant open en haal het merg eruit.
- Voeg dit toe aan het .
- Klop het los en meng de helft ervan met het spijs en de kardemom.
- Vul de appels met het mengsel.
- Snijd het in 4 gelijke stukken die groot genoeg zijn om een appel mee te bedekken.
- Verdeel het overgebleven spijs erover en strijk uit.
- Leg op elk stuk een appel.
- Vouw het deeg over de appel tot een mooie bol en leg met de vouwkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk de bollen met de rest van het en strooi daarover .
- Knip het leeggehaalde in 4 gelijke stukken en steek die als een 'steeltje' boven in de appelbol.
- Bak de bollen in 20 min.
- goudbruin.
- Let op:
- het is niet eetbaar!
Lekker met een bolletje ijs.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelspijs is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 512 kcal | 25% | 2048 kcal |
Vetten | 33 g. | 47% | 132 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 50 g. | 19% | 200 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |