Schil intussen de handappels(500 gram) en snijd ze in stukjes.
Breng ze samen met de gewassen rozijnen(50 gram) in 2 eetlepels cider(2 deciliter)(2 eetlepels)(2 deciliter) op een matig vuur aan de kook.
Kook ze in ca. 5 minuten op een laag vuur gaar maar niet stuk.
Maal de amandelen(50 gram) fijn.
Splits de eieren(3).
Klop de boter(75 gram) op kamertemperatuur met de suiker(120 gram) en de eidooiers(8) tot een dikke witte crème.
Knijp het brood uit en meng deze samen met de appelcompote, de amandelen(50 gram) en de citroenrasp(1 theelepel) door de crème.
Klop 3 eiwitten stijf en spatel dit door de appelcrème.
Vul hiermee voor 2/3 een ingevette en met poedersuiker(1 stuk) bestoven tulbandvorm van 1,5 liter.
Sluit de vorm zorgvuldig af met ingevette bakfolie.
Of gebruik een warme-puddingvorm met deksel.
Zet de vorm in een pan met kokend water tot 2 cm onder de rand van de vorm.
Laat de pudding op een matig vuur gaar worden ca. 1 uur.
Stort de appelbroodpudding en serveer er de saus overheen
Voor de saus klop je de eidooiers(8) met de suiker(120 gram) in een hittebestendige kom schuimig.
Klop er geleidelijk de cider(2 deciliter)(2 eetlepels)(2 deciliter) door.
Zet de kom op een pan heet water, op een matig vuur.
Klop de crème ca. 10 minuten tot deze schuimig en gebonden is.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood
Suiker
poedersuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
Ei
wit brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en eidooiers
Koemelk
wit brood en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
wit brood kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.