Appelcake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Schil de appel en snij ze in dunne partjes.
  2. Leg de in een kom met het .
  3. Roer de romig, voeg al roerend de en de toe.
  4. Voeg hierna de al roerend toe.
  5. Roer het geheel tot een egale massa en voeg al roerend de en het toe.
  6. Als alle ingrediënten goed geroerd zijn, is het cakebeslag klaar.
  7. Verdeel een laagje cakebeslag over de bodem van de ingevette springvorm.
  8. Verdeel nu 1/3 van de over de laag beslag.
  9. Herhaal dit nog twee keer. (bij de laatste laag is het mooi om de partjes netjes in cirkels te leggen, dus bewaar hier de mooiste partjes voor).
  10. Bak de cake in een voorverwarmde oven ongeveer 50-60 minuten op 180 graden.
25
25
25

Variaties op Appelcake

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appelcake
VariatieAantalGang
Appelcake12Taart en gebak
Appelcake met pijnboompitten en rozijnen1Taart en gebak
Appelcake met calvados1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
329 kcal
16%2632 kcal
Vetten
14 g.
20%112 g.
Waarvan verzadigd
5 g.
28%40 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
10%24 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
20%8 g.
Koolhydraten
23 g.
8%184 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
24 g.
27%192 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
4 mg.
0%32 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelcake