Appelcake
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van niesje89
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Schil de appel en snij ze in dunne partjes.
- Leg de in een kom met het .
- Roer de romig, voeg al roerend de en de toe.
- Voeg hierna de al roerend toe.
- Roer het geheel tot een egale massa en voeg al roerend de en het toe.
- Als alle ingrediënten goed geroerd zijn, is het cakebeslag klaar.
- Verdeel een laagje cakebeslag over de bodem van de ingevette springvorm.
- Verdeel nu 1/3 van de over de laag beslag.
- Herhaal dit nog twee keer. (bij de laatste laag is het mooi om de partjes netjes in cirkels te leggen, dus bewaar hier de mooiste partjes voor).
- Bak de cake in een voorverwarmde oven ongeveer 50-60 minuten op 180 graden.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Romige appelcake41u25m
-
Recept
Appelcake41u10m
-
Recept
Appelcake41u15m
-
Recept
Walnoten-appelcake met chocolade41u
-
Recept
Luchtige appelcake41u
-
Recept
Fijne appelcake41u10m
Variaties op Appelcake
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appelcake | 12 | Taart en gebak |
Appelcake met pijnboompitten en rozijnen | 1 | Taart en gebak |
Appelcake met calvados | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- roomboter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 329 kcal | 16% | 2632 kcal |
Vetten | 14 g. | 20% | 112 g. |
Waarvan verzadigd | 5 g. | 28% | 40 g. |
Waarvan onverzadigd | 3 g. | 10% | 24 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 20% | 8 g. |
Koolhydraten | 23 g. | 8% | 184 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 24 g. | 27% | 192 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 4 mg. | 0% | 32 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |