Appelcake
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van Leoietje
- 1 reviews
Keukenspullen
- Spatel
- Taartvorm
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 170 graden voor.
Vet een taartvorm in en leg een stukje bakpapier op de bodem.
Snijd de in heel kleine stukjes.
Doe alle ingrediënten behalve de natrium bicarbonaat en de 2 in een kom en roer goed door elkaar met een houten lepel
Klop de zo luchtig tot er pieken ontstaan en spatel de stijve rustig door het beslag.
doe als de oven warm is de natrium bicarbonaat bij het beslag en spatel er luchtig doorheen en stort de massa in de taartvorm en strijk mooi glad.
Zet in de oven en bak op 170 graden in 60 minuten mooi gaar.
Laat een half uur afkoelen en stort op een bord.
Eet smakelijk!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Tulband appelcake41u
-
Recept
Fijne appelcake41u10m
-
Recept
Appelcake440m
-
Recept
Appelcake slank41u
-
Recept
Appelcake41u15m
-
Recept
Appelcake met calvados41u15m
Variaties op Appelcake
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appelcake | 12 | Taart en gebak |
Appelcake met rum | 1 | Taart en gebak |
Luchtige appelcake | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei en eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Appelcake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 126 kcal | 6% | 504 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 22 g. | 8% | 88 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |