Appelcake
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Appelcake recepten
- Bereiden
- Kookboek van elisedouma
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakvorm
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- Vet een bakvorm in met wat .
- Doe het en de in een schotel en maak in het midden een kuiltje.
- Smelt op een laag vuurtje de en voeg de toe.
- Roer tot de is opgelost.
- Klop de los in een kom en meng er de onder.
- Voeg het botermengsel en het ei-mengsel toe aan de en het .
- Roer met een houten lepel tot een glad beslag is bekomen.
- Giet een laagje beslag in de bakvorm.
- Leg er wat partjes appel op, bestrooi met wat kaneel en wat suikerstroop.
- Herhaal dit tot alle beslag is opgebruikt.
- Eindig met een laagje beslag bovenaan.
- Bak de cake in de oven gedurende 1 uur op 180 graden C.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Vetarme aardbeien-appelcake440m
-
Recept
Luchtige appelcake41u
-
Recept
Appelcake41u20m
-
Recept
Appelcake slank41u
-
Recept
Appelcake met calvados41u15m
-
Recept
Romige appelcake41u25m
Variaties op Appelcake
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appelcake | 12 | Taart en gebak |
Luchtige sinaasappelcake | 1 | Taart en gebak |
Appelcake met pijnboompitten en rozijnen | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakmeel en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 415 kcal | 20% | 2490 kcal |
Vetten | 27 g. | 39% | 162 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 35 g. | 13% | 210 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 25 g. | 27% | 150 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |