Appelcake
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Appelcake recepten
- Bereiden
- Kookboek van marrie3
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Magnetron
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Smelt de , maar laat het niet bruin worden.
- Schil de , snijd in parten en daarna in dunne schijfjes.
- Klop de met de (en de ) schuimig.
- Schep het meel er goed door.
- Roer de er goed doorheen.
- Schep het deeg in een beboterd bakblik.
- Steek de appelschijfjes netjes rondom in het deeg.
- Bestrooi met .
- Bak de cake ongeveer een uur.
- Verwarm eventueel in de magnetron een paar lepels jam en bestrijk de cake hiermee.
- De cake is (lauw) warm ook erg lekker.
- En met een bolletje slagroom(ijs) nog lekkerder.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appelcake41u30m
-
Recept
Appelcake slank41u
-
Recept
Vetarme aardbeien-appelcake440m
-
Recept
Fijne appelcake41u10m
-
Recept
Appelcake met calvados41u15m
-
Recept
Appelcake440m
Variaties op Appelcake
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appelcake | 12 | Taart en gebak |
Chocolade-sinaasappelcake | 1 | Taart en gebak |
Appelcake met glazuur en amandelschaafsel | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- cakemeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in cakemeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 361 kcal | 18% | 2888 kcal |
Vetten | 29 g. | 41% | 232 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 16 g. | 6% | 128 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 25 g. | 27% | 200 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |