Appelcake
- Herkomst Belgie
- Categorie Taart en gebak
- Appelcake recepten
- Bereiden
- Kookboek van maritza
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Zeef
- Bakpapier
Bereidingswijze
- De boter op kamertemperatuur laten komen of 1 minuut in de micro als de boter te hard is.
- Werk er de , de eierdooiers en zeef de bloem door.
- Klop het eiwit tot sneeuw en meng bij het deeg.
- Neem een ruime bakslee met een diepte van 8 cm.
- Leg er bakpapier in zodat het deeg niet aankleeft.
- Snijd u in 4-en haal het klokhuis eruit.
- Snijd de vierdes in 3 stukken.
- Strooi bloem over de appelstukjes en schud ermee zodat de bloem goed verdeelt is over de appelstukken.
- Doe de goed onder het deeg.
- Giet het deeg in de bakslee.
- Oven voorverwarmen op 175 graden C.
- Cake 1.15 uur in de oven laten bakken op 175 graden C.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Fijne appelcake41u10m
-
Recept
Appelcake met calvados41u15m
-
Recept
Appelcake42u
-
Recept
Appelcake420m
-
Recept
Appelcake met pijnboompitten en rozijnen41u10m
-
Recept
Appelcake455m
Variaties op Appelcake
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appelcake | 12 | Taart en gebak |
Luchtige appelcake | 1 | Taart en gebak |
Chocolade-sinaasappelcake | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zelfrijzende bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 633 kcal | 31% | 7596 kcal |
Vetten | 14 g. | 20% | 168 g. |
Waarvan verzadigd | 4 g. | 23% | 48 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 8% | 24 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 17% | 12 g. |
Koolhydraten | 55 g. | 21% | 660 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 54 g. | 60% | 648 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 3 mg. | 0% | 36 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |