Appelcake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Appelboor

Bereidingswijze

  1. Verzamel de benodigde ingrediënten.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  3. Voeg in een beslagkom de , de (in kleine stukjes gesneden), de , de , het , de en het samen.
  4. Mix het geheel tot een homogene massa.
  5. Vet het cakebakblik in met en bestrooi de boter met een beetje bloem (tegen het aanbakken).
  6. Schil de , ontdoe de van zijn klokhuis m.b.v.
  7. de appelboor en snijd de in kleine stukjes.
  8. Doe nu ongeveer 1/3 tot de helft van het cakemengsel in het bakblik m.b.v.
  9. de houten lepel.
  10. Verdeel de stukjes over het bakblik.
  11. Voeg het restant van het cakemengsel toe.
  12. Zet het bakblik in het midden van de oven.
  13. Bak de cake ongeveer 70 minuten.
25
25
25

Variaties op Appelcake

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appelcake
VariatieAantalGang
Appelcake12Taart en gebak
Appelcake met suiker en kaneel1Taart en gebak
Warme chocolade-sinaasappelcakejes1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
935 kcal
46%3740 kcal
Vetten
35 g.
50%140 g.
Waarvan verzadigd
16 g.
84%64 g.
Waarvan onverzadigd
9 g.
31%36 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
3 g.
62%12 g.
Koolhydraten
58 g.
22%232 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
76 g.
85%304 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
12 mg.
1%48 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelcake