Appelcake
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Appelcake recepten
- Bereiden
- Kookboek van robkats
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Appelboor
Bereidingswijze
- Verzamel de benodigde ingrediënten.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Voeg in een beslagkom de , de (in kleine stukjes gesneden), de , de , het , de en het samen.
- Mix het geheel tot een homogene massa.
- Vet het cakebakblik in met en bestrooi de boter met een beetje bloem (tegen het aanbakken).
- Schil de , ontdoe de van zijn klokhuis m.b.v.
- de appelboor en snijd de in kleine stukjes.
- Doe nu ongeveer 1/3 tot de helft van het cakemengsel in het bakblik m.b.v.
- de houten lepel.
- Verdeel de stukjes over het bakblik.
- Voeg het restant van het cakemengsel toe.
- Zet het bakblik in het midden van de oven.
- Bak de cake ongeveer 70 minuten.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appelcake455m
-
Recept
Appelcake42u
-
Recept
Appelcake41u30m
-
Recept
Appelcake met pijnboompitten en rozijnen41u10m
-
Recept
Appelcake440m
-
Recept
Romige appelcake41u25m
Variaties op Appelcake
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appelcake | 12 | Taart en gebak |
Appelcake met suiker en kaneel | 1 | Taart en gebak |
Warme chocolade-sinaasappelcakejes | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 935 kcal | 46% | 3740 kcal |
Vetten | 35 g. | 50% | 140 g. |
Waarvan verzadigd | 16 g. | 84% | 64 g. |
Waarvan onverzadigd | 9 g. | 31% | 36 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 3 g. | 62% | 12 g. |
Koolhydraten | 58 g. | 22% | 232 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 76 g. | 85% | 304 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 12 mg. | 1% | 48 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |