Appelcake met pijnboompitten en rozijnen
- Herkomst Belgie
- Categorie Taart en gebak
- Appelcake recepten
- Bereiden
- Kookboek van pitoe
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in partjes.
- Meng de appels voorzichtig met de geraspte schil en het sap van de .
- Klop , en totdat dit mengsel bleek en romig is.
- Voeg de gesmolten toe, samen met de en de .
- Meng goed.
- Schenk 1/3 van het deeg in een ronde cakevorm en leg er een 1/3 van de appels, en op.
- Herhaal dit met de rest van de ingrediënten en eindig met een laag appels.
- Bestrooi de cake met en kaneel.
- Bak de cake 45 tot 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
- Ontvorm, laat afkoelen en bestrooi met .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Fijne appelcake41u10m
-
Recept
Appelcake met calvados41u15m
-
Recept
Appelcake met rum445m
-
Recept
Appelcake42u
-
Recept
Luchtige appelcake41u
-
Recept
Appelcake420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zelfrijzende bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 515 kcal | 25% | 3090 kcal |
Vetten | 26 g. | 38% | 156 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 15 g. | 6% | 90 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 41 g. | 46% | 246 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |