Appelcarré
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van keukenbakker
- Schrijf een review

Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Rol het korstdeeg uit tot 2 mm dikte en snij uit de plak korstdeeg stroken van 12 x 50 cm en 13 x 50 cm.
Schil de en haal het klokhuis er uit hak de in blokjes en doe ze in een kom.
Doe de , de en naar wens, en de erbij. - Roer de appelmassa goed door elkaar en leg dit op de lengte van de smalste korstplak ongeveer twee centimeter van de kant vrijlaten.
- Smeer dit in met wat leg nu de andere breedste plak hier boven op en druk het aan de zijkanten goed aan.
- Het zal helpen dat het goed blijft vastzitten.
- Snij met een scherp met de boven kant overdwars in zodat je een spoor idee krijgt, deels sier en deels dat de stoom goed kan ontsnappen.
- Strijk de bovenplak ook met en bak de strook af gedurende 25 minuten in een oven van 230 graden mooi goudbruin.
Kook met wat water de en werk de boven kant van de appel carré strook hiermee voor een mooi eindresultaat glanzend af. - Snij de strook appel carré's in stukken van ca. 5 cm breedte.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per taartjes | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 102 kcal | 5% | 1020 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 21 g. | 8% | 210 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |