Appelchutney
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van kirstennl
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Schil de , verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes (schoongemaakt hebt u ongeveer 1 kilo appel).
- Zet de appelen met de azijn op een zeer zacht vuur:
- roer er regelmatig in met een houten lepel.
- Laat de stukjes appel langzaam tot moes koken.
- Voeg de suiker, de , de kleingehakte , de uitgeknepen knoflookteentjes en naar smaak door het zure moes en laat de massa langzaam koken tot een mooi gebonden chutney. (ongeveer 20 minuten).
- Even proeven en overgieten in kleine schoongespoelde potjes.
- Goed afsluiten.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appelchutney49u
Variaties op Appelchutney
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appelchutney met rozijnen | 1 | Jam en marmelade |
Appelchutney met rozijnen en abrikozen | 1 | Jam en marmelade |
Kalkoenrollade met portsaus en appelchutney | 1 | Kerst |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- donkerbruine basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1857 kcal | 92% | 1857 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 1 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 442 g. | 170% | 442 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |