Appelchutney met rozijnen en abrikozen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd ze nog een paar keer door in stukjes.
  2. Pel en snipper de .
  3. Pel de knoflookteentjes.
  4. Doe de azijn in een grote wijde pan met dikke bodem (ik doe een gietijzeren pan).
  5. Doe de appelstukjes, de uisnippers, en in stukjes gesneden in de pan.
  6. Pers de knoflook er boven uit (de restjes uit het persje doe ik ook in de pan) en breng het geheel aan de kook.
  7. Voeg de en alle kruiden toe.
  8. Schep het geheel goed om zodat alles goed is vermengd met elkaar.
  9. Laat het geheel tot een dikke massa op een laag pitje inkoken tot een dikke brei (er mag gerust nog appel e.d.
  10. te zien zijn), ongeveer 3 kwartier á een uur.
  11. Kook intussen water in een pan met een flinke hand soda ca. 7 tot 8 jampotten en de deksels uit of was de potten en deksels in de vaatwasmachine.
  12. Schep de hete chutney in de schoongemaakte potten (ik gebruik hiervoor een trechter waarvan ik een stuk van de tuit heb afgeknipt zodat de chutney in de pot kan zonder de randen vies te maken).
  13. Sluit de potten meteen af met een stukje vochtig gemaakte huishoudfolie en schroef de deksel op de pot.
  14. Zet de potten een poosje omgekeerd weg op een schone theedoek om vacuüm te trekken.
  15. Na ca. 4 weken is de chutney op smaak.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
727 kcal
36%2908 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
167 g.
64%668 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelchutney met rozijnen en abrikozen