Appelflappen
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Appelflappen recepten
- Bereiden
- Kookboek van jolandaknorretje
- 1 reviews
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Zeef
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Ontdooi 4 plakjes .
Wel een handje gedroogde of rozijnen in heet water. (Leg ze in een zeef en hang die op een schaal. - Giet het kokende water erover totdat de /rozijnen onder water liggen en kunnen wellen.
- Haal de zeef uit het water als de kranten/rozijnen goed geweld zijn.
- Laat ze uitlekken.)
Schil 1 en snijd 'm in kleine blokjes. - Doe de en erbij.
- Voeg dan de gewelde /rozijnen toe en meng het geheel goed.
Leg in het midden van ieder plakje een kwart van het appelmengsel. - Vouw het deeg zo dicht dat er een driehoek ontstaat.
- Duw de randen deeg goed aan elkaar.
Bestrijk de flappen met wat . (Met een kwastje of de bolle kant van een lepel.)
Leg keukenpapier op de bakplaat van de oven. - Leg de flappen erop.
- Doe ze ca. 15 à 20 minuten in het midden van de oven (ca. 180 graden Celsius) tot de flappen goudbruin en gaar zijn.
Serveer ze warm of koud.
Tip voor dessert: - Warm zijn ze erg lekker met een bolletje vanille-ijs erbij!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appelflappen met sinaasappel440m
-
Recept
Appelflappen415m
-
Recept
Appelflappen430m
Variaties op Appelflappen
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appelflappen | 11 | Tussendoortjes |
Banappelflappen | 1 | Hapjes |
Appelflappen met kaneel en rozijnen | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Appelflappen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 45 kcal | 2% | 180 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |