Appelflappen
- Herkomst Belgie
- Categorie Taart en gebak
- Appelflappen recepten
- Bereiden
- Kookboek van seynhaeveke
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
Laat het ontdooien.
Snijd de in kleine blokjes en vermeng deze met 50 gram , , , , , gemalen , fijngesneden muntblaadjes en .
Bestrijk de randen van de plakjes met iets water.
Leg een lepel appelvulling in het midden van het .
Vervolgens elk plakje dubbelklappen tot een driehoek.
Druk de randen stevig op elkaar.
Bestrijk de appelflappen met een mengsel van eierdooier en water en bestrooi ze met .
Leg de appelflappen op een vetvrij bakpapier op de bakplaat.
Bak ze in ca. 20-25 minuten goudbruin.
Serveer met vanillesaus.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appelflappen430m
-
Recept
Appelflappen435m
-
Recept
Appelflappen415m
Variaties op Appelflappen
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appelflappen | 11 | Taart en gebak |
Appelflappen met kaneel en rozijnen | 1 | Taart en gebak |
Appelflappen met citroen | 1 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gemengde noten en amandelspijs is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 263 kcal | 13% | 1052 kcal |
Vetten | 10 g. | 15% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 16 g. | 6% | 64 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 12 g. | 13% | 48 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |