Appelflappen
- Herkomst Nederland
- Categorie Tussendoortjes
- Appelflappen recepten
- Bereiden
- Kookboek van michael14
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 225 graden C., haal de plakjes bladerdeeg van elkaar en laat die ontdooien.
- Schil dan de en verwijder de klokhuizen.
- Snijd de in blokjes naar gewenste grootte en maak deze op smaak met en (zelf doe ik er een eetlepel abriokzenjam bij dan word het wat frisser).
- Leg op elk plakje een bergje van het appelmengsel en vouw het bladerdeeg diagonaal.
- Druk dan de randen stevig aan en besmeer de bovenkant met een losgeklopt .Als u dit gedaan heeft, legt u het bakpapier op de bakplaat en strooi daar voor de zekerheid wat bloem overheen zodat uw appelflappen niet blijven plakken.
- Leg de appelflappen op de bakplaat en bestrooi ze met wat dan zijn ze klaar om de oven in te gaan.
- Bak de appelflappen in circa 15-20 minuten goudbruin in het midden van de oven.
Eet smakelijk!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appelflappen430m
Variaties op Appelflappen
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appelflappen | 11 | Taart en gebak |
Appelflappen met citroen | 1 | Hapjes |
Mini-appelflappen | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- plakken bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in plakken bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in plakken bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 71 kcal | 3% | 710 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 14 g. | 5% | 140 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |