Appelflappen met kaneel en rozijnen

Ingrediënten

+ -
print

Deeg:

Vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. De zeven en een bloemkring maken.
  2. Daarin de , , en doen.
  3. Buiten de kring het en de leggen.
  4. De ingrediënten binnen de kring mengen en geleidelijk de erbij pakken.
  5. Wanneer het bijna is gevormd ook het en de erbij mengen.
  6. Het met de handpalm tegen het aanrecht wrijven, terug bijeenbrengen en weer uitwrijven.
  7. Herhalen tot het glad is.



    Het verdelen in 15 hoopjes en opbollen. 5 minuten laten rusten.
  8. De deegstukjes ovaal uitrollen.
  9. Een lepel aanbrengen, de rand instrijken met losgeklopt ei en het dichtplooien.
  10. Wat op de bovenkant van de flap drukken en ze allemaal op een bakplaat leggen. 45 minuten laten rusten/rijzen.



    De oven verwarmen tot 235 graden celsius en de flappen 15 minuten bakken.
  11. Het warme appelgebak met behulp van een kwast met suikersiroop instrijken.
  12. Dat kun je maken door 1 liter water en 1 kg (of minder verhoudingsgewijs) aan de kook te brengen en al roerende te laten afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
394 kcal
19%3940 kcal
Vetten
23 g.
33%230 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
59 g.
22%590 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
2 g.
2%20 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelflappen met kaneel en rozijnen