Appelkruimeltaart

Ingrediënten

+ -
print

Voor de taart:

Voor het kruimeldeeg:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Koekenpan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden C.
  2. Schil de en maak stukjes, laat deze in een koekenpan op een laag vuur zacht worden.
  3. Af en toe omscheppen.
  4. erbij laten wellen.
  5. Van de , de , het bakpoeder, de , , de eidooiers en de met de hand een zanddeeg kneden.
  6. Vet een springvorm (26 cm) dun in met en bestuif hem met een beetje .
  7. Bekleed de vorm met het deeg.
  8. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  9. Verdeel de over de bodem.
  10. Laat even staan.
  11. Maak van de , de , , en een kruimeldeeg.
  12. Doe de en op de spijs laag, strijk glad en verdeel het kruimeldeeg over de vruchten.
  13. Bak de taart in het midden van de oven in 35 - 45 minuten gaar.
  14. Dek eventueel na 30 minuten de bovenkant af met aluminiumfolie waar gaatjes ingeprikt zijn.
  15. Dit om te voorkomen dat de kruimellaag te donker wordt.
25
25
25

Variaties op Appelkruimeltaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appelkruimeltaart
VariatieAantalGang
Appelkruimeltaart3Taart en gebak
Appelkruimeltaart met hazelnoten1Taart en gebak
Appelkruimeltaart met bitterkoekjes1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker, vanillesuiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelspijs is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1097 kcal
54%4388 kcal
Vetten
59 g.
84%236 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
150 g.
57%600 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
23 g.
26%92 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelkruimeltaart