Appelkruimeltaart met hazelnoten
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Kruimeltaartjes recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Oven
Bereidingswijze
- Vet een springvorm (26 cm doorsnede) in.
- Kneed de , de , 200 gram , de , een snufje , 225 gram in stukjes en een ei eerst met de deeghaken van de mixer en verkruimel het daarna met de handen.
- Verdeel de helft van de kruimels over de bodem van de springvorm en druk ze goed aan.
- Strooi de gemalen eroverheen.
- Schil de , snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne plakjes.
- Bedruppel de plakjes met het en verdeel ze over de bodem.
- Meng de crème fraiche, 4 , 75 gram en de en giet het over de appelpartjes.
- Strooi de overige kruimels er overheen.
- Bak de taart ca. 50 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden C.
- Zet de taart zo laag mogelijk in de oven.
- Laat de taart in de vorm afkoelen.
- Strooi voor het serveren er overheen.
- Serveer met slagroom.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en custard kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- nougatine en hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 264 kcal | 13% | 4224 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 208 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 24 g. | 9% | 384 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 17 g. | 19% | 272 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |