Appelovenschotel met amandelkorst

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Was en schil de .
  2. Halveer ze en verwijder het klokhuis.
  3. Breng 500 mililiter water met 3 eetlepels aan de kook.
  4. Laat de daarin afgedekt zachtjes 5 minuten koken, neem ze uit de pan en laat ze afkoelen.
  5. Vet een ovenschaal goed in.
  6. Splits de .
  7. Klop de en de tot een crème.
  8. Klop de eidooiers er één voor één doorheen.
  9. Roer er om en om de gemalen en de rest van het door.
  10. Klop de eiwitten stijf met een snufje en spatel het voorzichtig door de massa.
  11. Plaats de met het snijvlak naar beneden in de ovenschaal.
  12. Verdeel daarover de crème.
  13. Bestrooi met het .
  14. Bak de schotel gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  15. Bestrooi met grofkorrelige .
  16. De appelschotel kan zowel lauwwarm of koud.
  17. Serveer er bijvoorbeeld vanillesaus bij.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter om in te vetten en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter om in te vetten en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen en amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter om in te vetten en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
260 kcal
13%2080 kcal
Vetten
22 g.
31%176 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
9 g.
10%72 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelovenschotel met amandelkorst