Appelpannenkoeken

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Doe de in een kom.
  2. Splits de .
  3. Voeg de dooiers, en toe aan de en roer tot een glad beslag zonder klonten.
  4. Laat het +/- 30 min.
  5. staan.
  6. Schil intussen de , halveer ze in de lengte en verwijder klokhuizen.
  7. Snijd de daarna in dunne plakken.
  8. Sla de eiwitten stijf met een heel klein beetje .
  9. Schep de eiwitten door het pannenkoekbeslag.
  10. Verwarm een koekenpan en smelt er wat boter in.
  11. Giet er ongeveer een 1/2 cm beslag in.
  12. Leg er meteen wat partjes appel in een stervorm op.
  13. Bak de pannenkoek korte tijd en keer hem dan om.
  14. Bak hem ook aan deze kant mooi lichtbruin.
  15. Leg de pannekoek op een bord en bestrooi hem met de .
  16. Bak vervolgens de andere pannenkoeken op dezelfde manier en houd ze warm tot ze allemaal gebakken zijn.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Appelpannenkoeken

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appelpannenkoeken
VariatieAantalGang
Appelpannenkoeken2Nagerechten
Aardappelpannenkoeken met schnitzelreepjes1Aardappelgerechten
Aardappelpannenkoeken (placki ziemniaczane)1Aardappelgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
517 kcal
25%2068 kcal
Vetten
18 g.
27%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
45 g.
17%180 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelpannenkoeken