Appelpannenkoeken
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Appelpannenkoeken2 recepten
- Bereiden
- Kookboek van rolex
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
Bereidingswijze
- Doe de in een kom.
- Splits de .
- Voeg de dooiers, en toe aan de en roer tot een glad beslag zonder klonten.
- Laat het +/- 30 min.
- staan.
- Schil intussen de , halveer ze in de lengte en verwijder klokhuizen.
- Snijd de daarna in dunne plakken.
- Sla de eiwitten stijf met een heel klein beetje .
- Schep de eiwitten door het pannenkoekbeslag.
- Verwarm een koekenpan en smelt er wat boter in.
- Giet er ongeveer een 1/2 cm beslag in.
- Leg er meteen wat partjes appel in een stervorm op.
- Bak de pannenkoek korte tijd en keer hem dan om.
- Bak hem ook aan deze kant mooi lichtbruin.
- Leg de pannekoek op een bord en bestrooi hem met de .
- Bak vervolgens de andere pannenkoeken op dezelfde manier en houd ze warm tot ze allemaal gebakken zijn.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appelpannenkoeken420m
Variaties op Appelpannenkoeken
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appelpannenkoeken | 2 | Nagerechten |
Aardappelpannenkoeken met schnitzelreepjes | 1 | Aardappelgerechten |
Aardappelpannenkoeken (placki ziemniaczane) | 1 | Aardappelgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 517 kcal | 25% | 2068 kcal |
Vetten | 18 g. | 27% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 45 g. | 17% | 180 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |