Appelpannenkoekjes met crème fraiche
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Koekenpan
- Pan
- Appelboor
Bereidingswijze
- Verwarm de lauwwarm.
- Verbrokkel de en los hem op in de .
Meng de , een snufje , 3 eetlepels en de in een kom. - Voeg de toe en roer het geheel tot een glad beslag.
Smelt 2 eetlepels . - Splits de .
- Roer de eidooiers en de gesmolten door het beslag.
- Laat afgedekt ca. 30 minuten rusten op een warme plaats.
Was de , wrijf ze droog en steek de klokhuizen eruit met een . - Snijd iedere appel in 6 plakken.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
Verhit 1 eetlepel in een koekenpan met antiaanbaklaag.
Leg 4 plakken appel in de pan en verdeel hier 2-3 eetlepels beslag over. - Bak de appelpannenkoekjes aan beide kanten goudbruin, neem ze uit de pan en houd ze warm.
Bak met de rest van de , de en het beslag meer pannenkoekjes. - Meng 2 eetlepels met 1/2 theelepel .
- Serveer de appelpannenkoekjes met de kaneelsuiker en de crème fraiche.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Mandarijn met crème fraiche425m
-
Recept
Crème brûlée met carambola41u30m
-
Recept
Crème brûlée met warme kersen47u30m
-
Recept
Advocaat-crème brûlée41u30m
-
Recept
Cocos-vanille creme41u30m
-
Recept
Rijst créme brulee430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 197 kcal | 9% | 788 kcal |
Vetten | 6 g. | 9% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 23 g. | 9% | 92 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 1 g. | 2% | 4 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |