Appeltaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Appeltaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van loez89
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
- Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray.
- Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de witte toe.
- Zeef het en voeg dit samen met het zout en tweederde van het losgeklopte toe.
- Kneed het geheel met de mixer met deeghaken (of met de hand) tot een samenhangend deeg.
- Laat het deeg op een koele plaats rusten.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes.
- Meng de appelblokjes met , en .
- Bekleed de bodem en de rand van de springvorm met ¾ van het deeg.
- Strooi 2 eetlepels of paneermeel over de bodem.
- Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.
- Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes.
- Leg de rolletjes kruislings over het appelmengsel.
- Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met het resterende .
- Bak de appeltaart in circa 75 minuten gaar en goudbruin.
- Laat de taart in de vorm afkoelen.
- Oventemperatuur:
- Elektrische oven: 180 °C Heteluchtoven: 165 °C Gasoven:
- stand 3-4
Ook lekker om te maken
-
Recept
Oma's appeltaart41u45m
-
Recept
Grootmoeders appeltaart41u35m
-
Recept
Appeltaart41u10m
-
Recept
Appeltaart op de bakplaat41u45m
-
Recept
Appeltaart41u45m
-
Recept
Oud Hollandse appeltaart455m
Variaties op Appeltaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appeltaart | 32 | Taart en gebak |
Aardappeltaart | 4 | Hapjes |
Oma's appeltaart | 4 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en custard
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 358 kcal | 17% | 2864 kcal |
Vetten | 10 g. | 15% | 80 g. |
Waarvan verzadigd | 5 g. | 28% | 40 g. |
Waarvan onverzadigd | 3 g. | 10% | 24 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 20% | 8 g. |
Koolhydraten | 53 g. | 20% | 424 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 6 g. | 6% | 48 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 4 mg. | 0% | 32 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |