Appeltaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
  2. Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray.
  3. Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de witte toe.
  4. Zeef het en voeg dit samen met het zout en tweederde van het losgeklopte toe.
  5. Kneed het geheel met de mixer met deeghaken (of met de hand) tot een samenhangend deeg.
  6. Laat het deeg op een koele plaats rusten.
  7. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes.
  8. Meng de appelblokjes met , en .
  9. Bekleed de bodem en de rand van de springvorm met ¾ van het deeg.
  10. Strooi 2 eetlepels of paneermeel over de bodem.
  11. Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.
  12. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes.
  13. Leg de rolletjes kruislings over het appelmengsel.
  14. Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met het resterende .
  15. Bak de appeltaart in circa 75 minuten gaar en goudbruin.
  16. Laat de taart in de vorm afkoelen.
  17. Oventemperatuur:
  18. Elektrische oven: 180 °C Heteluchtoven: 165 °C Gasoven:
  19. stand 3-4
25
25
25

Variaties op Appeltaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appeltaart
VariatieAantalGang
Appeltaart32Taart en gebak
Aardappeltaart4Hapjes
Oma's appeltaart4Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en custard
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
358 kcal
17%2864 kcal
Vetten
10 g.
15%80 g.
Waarvan verzadigd
5 g.
28%40 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
10%24 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
20%8 g.
Koolhydraten
53 g.
20%424 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
6 g.
6%48 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
4 mg.
0%32 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appeltaart